مجموعه کامل چهارجلدی شازده حمام به قلم محمد حسین پاپلی یزدی در کتابخانه مسعود دهقانی محمداباد

ساخت وبلاگ

شازده حمام

نویسنده:  دکتر محمد‌حسین پاپلی یزدی
ناشر:      انتشارات پاپلی

شازده حمام، روایت خاطرات شیرین و خواندنی دوران کودکی حسین پاپلی یزدی در محله‌ای فقیرنشین در شهر یزد است که در دو جلد(اول و دوم) منتشر شده است. او در این کتاب گوشه‌ای از اوضاع اجتماعی شهر یزد را در دهه‌های ۱۳۳۰ توصیف می‌کند. پاپلی دانش‌آموخته‌ی جغرافیا در ایران و استاد مدعو دانشگاه سوربن است. وی در سال ۱۳۲۷ خورشیدی در یزد به دنیا آمد و دوران کودکی و نوجوانی خود را در آن‌جا گذراند. او در این کتاب به روایت خاطرات خود از محله قدیمی‌‌اش در شهر کهن یزد می‌پردازد؛ محله‌ای که در آن از کودکان برای توزیع مواد مخدر استفاده می‌شود، ناظم مدرسه با صاحبان کارگاه‌ها زد و بند دارد تا بچه‌ها را از مدرسه بتاراند و به کار بفرستد. معیار تفکیک بچه‌ها در محلِ تحصیل، داشتن یا نداشتن شپش است و دختر همسایه هر شب کتک می‌خورد و داغ می‌شود که چرا باردار شده، در حالی که شکم دختر بر اثر کیست ورم کرده؛ دختری که سالها بعد پزشک می‌شود و به آمریکا می‌رود. در تقابل با این‌ها، تهران دهه‌ی ۱۳۴۰ است که راوی پس از سفری بیست ساعته بدان پای می‌گذارد تا سالاد، ماکارونی، اتوبوس داخل شهری و البته روابط جدید شهری را تجربه کند. کتاب مجموعه‌ای از ۴۰ داستان است که همه مستند و واقعی هستند. نام کتاب نیز برگرفته از عنوان یکی از خاطرات نویسنده یعنی «شازده حمام» است. او در این خاطره، شرح جذابی از حمام رفتن خود و آداب رفتن به حمام را در آن روزگار حکایت می‌کند. در مقدمه این کتاب می‌خوانیم: «هیچ آدم ۵۵ ساله‌ای حتی آدم‌های خیلی باهوش نمی‌توانند اولین خاطرات بچگی خود را دقیقاً تاریخ‌گذاری کنند و بگویند فلان خاطره مال فلان روز و فلان سال است. چیزهای مبهمی از اولین خاطرات بچگی در ذهن آدم هست… این خاطره نویس هم همین وضع را دارد، اما می‌تواند تشخیص دهد که کدام خاطرات مربوط به قبل از دبستان و کدام خاطرات مربوط به دوران دبستان و دوره‌های بعد بوده است. لذا خاطرات خود را بر همین منوال نگاشته است. اما همیشه نمی‌توان نظم زمانی را رعایت کرد. گاهی خاطره‌ای که مربوط به قبل از دبستان است ادامه‌اش چهل سال بعد اتفاق می‌افتد. همین امر نظم تاریخی خاطرات را به هم می‌زند ولی خاطره‌ای را کامل می‌کند.

نظرات خوانندگان این کتاب(جلد یک و دو)

  • سلام دوستان
    دیشب جلد دو رو هم تموم کردم
    فقط میتونم بگم عالی بود
    شاید باورتون نشه, ولی خوندن کتاب رو چند ماه طول دادم… مزه مزش کردم
    آقای پاپلی نویسنده چیره دستی نیست, ولی بسیار زیبا داستان ها و احوالات گذشته رو بیان کرده
    خلاصه با حسین تو این کتاب بزرگ شدیم, با کتیرایی ها تا عراق رفتیم, پشت کامیون بایرام خاکی شدیم
    خوندن این کتاب رو به کسانی که میخوان گذر ایران از سنت به مدرنیته رو تو عوام دنبال کنن, توصیه میکنم
    به فکر شروع کردن جلد سوم هستم
  • من این کتاب رو از خود نویسنده محترم هدیه گرفتم. واقعا عالی و بی نظیره…..
    با خوندن هربخش نه تنها شرایط جامعه ایران و بخصوص شهر یزد از دهه ۳۰ به بعد به بعد براتون تصویر میشه بلکه کلی انسان رو به فکر رو میبره…
    به ویژه اینکه هم قلم دکتر پاپلی یزدی شیرینه و هم تحلیلهایی که در هر مورد ارائه کرده اند قابل تأمله….
    خلاصه بعیده اگه کتاب رو در دست بگیرید بتونید تموم نکرده کنارش بگذارید.
  • فوق العاده خوب
    تا الان ۱/۴ شو خوندم واقعا لذت بردم.
    برای من که مدت ها کتابی نخونده بودم عالی بود

نظرات خوانندگان این کتاب(جلد سوم)

جلد سوم شاید جذابیت شگفت آور جلد دوم و ماجرای شیرین و عجیب کتیرایی‌ها را نداشته باشه. اما کسانی که جلدهای قبلی را خوانده باشند بدون شک فقط منتظر اومدنش بودند و نیازی به تعریف از اون نمی‌بینند. اگر این کتاب را نخوندید،خوندنش را اکیدا توصیه می‌کنم.
دیجی کالا توی جشنواره‌هایی که برای فروش کتاب می‌ذاره، شازده حمام را جزو کتاب‌‌هایی که باید یکبار در عمرتان بخونید قرار می‌ده و باید بگم این توصیف خوبی برای این کتاب هست.
حلوای تن تنانی، تا نخوری ندانی

کتابخانه عمومی مسعود دهقانی محمدآباد...
ما را در سایت کتابخانه عمومی مسعود دهقانی محمدآباد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mmohammadabadlibrarya بازدید : 108 تاريخ : دوشنبه 19 تير 1396 ساعت: 15:01